İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Suriye’de 185 bin kişiye kurban eti ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 4 bin 644 hisse kurbanlık kesimi yaparak etlerini 185 bin 760 kişiye ulaştırdı.
Suriye 03.07.2023

"Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir" sloganıyla başlattığı 2023 yılı Kurban çalışmalarını tamamlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de 4 bin 644 hisse kurbanlık kesimi yaparak etlerini İdlib, Afrin, El Bab, Cerablus, Azez, Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

İHH Suriye Çalışmalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Işık, yaptığı yazılı açıklamada, savaşın içerisindeki 13’üncü Kurban Bayramı’nı geçiren Suriye halkının bayramı büyük bir mutlulukla karşıladığını söyledi.

"Savaşın başından bu yana yardım çalışmalarımız sürüyor"

Işık, "Suriye halkı, 13 yılı aşkın bir süredir savaşla boğuşuyor. Kurban Bayramı'nın gelmesiyle bu bölgedeki insanların yüzlerinde tebessümü görmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kurban Bayramı boyunca Suriye’deki 185 bin kişiye kurban eti ulaştırdıklarını anlatan Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"Suriye'de 13 yıldır devam eden mevcut durumun başladığı ilk andan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Suriye içerisindeki ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmadık. Suriye’deki ihtiyaç sahibi siviller için bölgede vekaletini aldığımız 4 bin 644 hisse kurbanlığı kestik. Bu kurbanlıkların etlerinden 185 bin 760 kişi istifade etti. Allah, kurban bağışında bulunan tüm hayırseverlerin kurbanlarını kabul etsin."

img_7459.jpg

Yakup Işık, Suriye içerisindeki 16 bin 88 çocuğa da bayramlık hediye edildiğini sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler Raportörleri, Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye gidişi için destek açıklamasında bulundu.
26.04.2024
İstanbul Gazze için yürüyecek
İstanbul Gazze için yürüyecek
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından, işgalci İsrail'in Gazze'de 200 günü aşkın süredir devam eden insanlık dışı saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlenecek. 28 Nisan Pazar günü (yarın) saat 14.00'te Fıstıkağacı Metro Durağı önünden başlayacak yürüyüş, Üsküdar'da sona erecek.
25.04.2024
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024