İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH tarafından Gaziantep’te Sphere eğitimi düzenlendi
İHH Gaziantep Uluslararası Koordinasyon Ofisi’nde Sphere Standartları Eğitim Programı düzenlendi. İHH Sphere Eğitmenleri tarafından verilen ve 5 gün süren eğitimlerde, çeşitli illerde faaliyet gösteren 13 farklı kurumda görevli 16 katılımcı eğitim aldı.
23.01.2024

Eğitim programında, gıda güvenliği, geçim kaynakları, sağlık, koruma, su temini ve sanitasyon gibi insani yardım alanlarına dair eğitimler verildi.

Teknik ve teorik anlamda eğitimlerin sunulduğu programda ayrıca, Sphere felsefesi, insani sözleşme, insani yardımda izleme, değerlendirme ve koordinasyon gibi başlıklar da ele alındı.

466553157182.jpg

İnteraktif etkinlikler düzenlendi

13 farklı kurumdan 16 görevlinin eğitim aldığı programda, Sphere El Kitabı’nın sahada tecrübe edilmesi için interaktif etkinlikler de gerçekleştirildi.

Güney Kore kuruluşları The Korea NGO Council for Overseas Development Cooperation (KCOC) ve Community Chest of Korea (CCK) tarafından desteklenen eğitim programı, değerlendirme etkinliği ve sertifika töreni ile son buldu.

466527219495.jpg

Sphere eğitimi nedir?

Afetler sonrası yapılan müdahaleler sırasında insani yardım çalışmalarının kalitesini artırmayı amaçlayan Sphere Hareketi, insani yardım alanında çalışan profesyoneller tarafından 1997 yılında kuruldu. Hareket, insani yardımın kalitesini ve güvenilirliğini artırmak için yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşları, donör kuruluşlar, hükümet ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren uluslararası bir harekettir. Verilen eğitimlerde, hareketin insani yardım alanı için belirlediği bir takım standartlar ile ilgili çeşitli sunumlar ve bilgi paylaşımları yapılıyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu tarafından İstanbul’da “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Beyazıt Meydanı’nda başlayıp Ayasofya Camii Meydanı’nda sona erdi.
21.04.2024
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak olan filoyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan Us Boat to Gaza’dan Huwaida Araf, “Özgürlük Filosu Hareketi özellikle son 6 aydan bu yana Gazze’de yaşanan katliama karşı kalınan bu sessiz tutumdan dolayı milyonlarca insanın desteğiyle bu yola çıkmaya hazırlandı” dedi. Us Boat to Gaza’dan Ann Wright ise, “Hazırlıklar devam ediyor, çok yakın bir tarihte hareket tarihi ile alakalı kamuoyuna bilgilendirme yapacağız” dedi.
19.04.2024