İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Yemen’de kapsamlı yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen'de geçtiğimiz hafta başlattığı acil yardım programı kapsamında ülke genelinde binlerce aileye gıda, hijyen paketi ve bebek maması ulaştırdı.
Yemen 04.04.2017

İç çatışmaların yaşandığı Yemen’de insani durum sinyal veriyor. Halen çatışmaların devam ettiği ülke genelinde 18,8 milyon insan yardıma muhtaç durumda. Açlıkla mücadele edilen ülkede kötü beslenmeden ötürü çocuklar yaşamlarını kaybederken acil olarak gıda yardımına ve temizlik malzemelerine ihtiyaç duyuluyor.

Acil yardım kapsamında Yemen’e giden İHH ekibi; Sana, Taiz, Aden, Dali, Cevf, Hadramevt, Şebve ve Marib şehirlerinde 4 bin 725 aileye gıda malzemesi, bin 249 aileye hijyen paketi, 2 bin 375 aileye de bebek maması dağıttı.

4c51efad-8d23-4b3c-9c78-f40cc8c9a65a.jpg

Yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Ekipte yer alan İHH Ortadoğu Masasında görevli Umut Bilgin, insani yardımların Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında destek olan tüm kesimlere teşekkür ederek, "Yemen'de mültecilerin sığındığı güvenli bölgelerde, 20 Mart ila 3 Nisan tarihleri arasında dağıtmayı planladığımız gıda, hijyen ve bebek maması yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık" dedi.

Su, sağlık ve eğitim alanlarında acil müdahale şart

Ortadoğu Masası Koordinatörü Emre Kaya da Yemen’de yaşanan insani krizlere karşı gerçekleştirilen projeler kapsamında gıda, bebek maması ve hijyen paketleri dağıtımlarını sürdüreceklerini ifade ederek “Bölgede ekiplerimiz yapılan bu dağıtımlarla beraber ihtiyaç analizlerini sürdürmeye devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde Yemen de su sorununa yönelik ve eğitim alanlarında projeler yapmayı planlıyoruz” dedi. Sağlık alanında alt yapı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Kaya, “Bölge şu süreç te gıda, su, sağlık ve eğitim alanlarında acil müdahalelere ihtiyaç durmaktadır. Bu kapsamda yapmayı planladığımız projelerimize halkımızın güçlü desteğine ihtiyaç duymaktayız” diye konuştu.

ac14951a-9608-497e-a2da-03678ea87193.jpg

Yemen’deki insani durum

Kuşatılmış bölgelerdeki insanlar ciddi sağlık ve gıda sorunlarıyla karşı karşıya. Başkentin güneyindeki Taiz'de yaşayan yaklaşık 4 milyon insan zor durumda yaşam mücadelesi veriyor. Yetersiz beslenme ve hastalıklardan dolayı çocuk ölümleri gerçekleşiyor. 2017'nin ilk aylarında 42 çocuk kolera, 11 çocuk da yetersiz beslenmeden kaynaklı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetti. Sessizce ölen ve defnedilenlerin kayıtları tutulamadığından dolayı yerel kaynaklara göre bu sayı daha fazla.

Taiz'deki çatışmalardan kaçıp daha güneye göç eden insanlar 5 gün yürüyerek ulaştıkları güvenli bölgelerde kendi imkanlarıyla yol kenarlarında çadır yapmış durumda. Mülteciler, yoldan geçenlerin kendilerine yardım etmelerinden başka bir imkana sahip değiller.

ccc2d583-aa71-4b8c-ae2c-8d283ca9e1d6.jpg

Hatice Teyze iki oğlunu ve bacaklarını kaybetti

Hatice Teyze, Sanâ'daki çatışmalardan dolayı evinden ayrılmak zorunda kalanlardan. Sığındığı bir mülteci kampının saldırıya uğraması sonucu kocasını, iki oğlunu ve bacaklarını kaybetmiş. Üstelik oğlunun da kendisi gibi bacakları yok. Üçüncü durakları daha dağlık. Güvenli olduğunu düşündükleri bu küçük kampa o halde ve torunlarıyla göç etmek zorunda kalmış. Marib'deki bu kampta yaklaşık 500 aile yaşıyor.

İHH 2017'nin mart ayında, başta Taiz ve Sanâ kırsalları olmak üzere ülke genelinde 5 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımları ulaştırdı. Bebek maması ve hijyen paketleri de ulaştırılan temel ihtiyaç malzemelerinden.

Geçtiğimiz yıl İHH'nın acil gıda ve su yardımları ile birlikte sağlık hizmetlerinden 2 milyon kişi faydalanmıştı. İHH, savaşın başlangıcından bu yana Yemen'deki resmi ofisi aracılığıyla acil yardım çalışmalarına devam ediyor.

Siz de Yemen'deki acil yardım çalışmalarına katkıda bulunabilir; zor şartlarda yaşam mücadelesi veren mazlumların ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olabilirsiniz.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024