İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'nın İslam İşbirliği Teşkilatı statüsü onaylandı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın İslam İşbirliği Teşkilatı’na danışman statüsü resmen onaylandı. BM danışmanlık statüsünden sonra İİT'nin de böyle bir statü vermiş olması, uluslararası alanda İHH'ya olan güven ve saygıyı göstermiş oldu.
23.01.2014

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği, 9-11 Aralık 2013 tarihinde Gine Cumhuriyeti Conakry’de düzenlenen Dışişleri Bakanları İİT Konseyi (CFM) 40. Oturumunda 12/40-ORG sayılı kararla, Türkiye'de İHH İnsani Yardım Vakfı ve üye İİT ülkeleri yardım kuruluşları ile birlikte 12 insani yardım kuruluşuna Müslüman toplumlardaki yapılan yardımlar için İİT danışman statüsü verildi. İnsani İşler Bölümü (ICHAD) danışman statüsü elde etmek için kendi talebinin onaylanmasından dolayı memnuniyet duyduğunu bildirdi.

İnsani İşler Bölümü (ICHAD) kendi işlerini düzenlemek için İİT şemsiyesi altında danışman statüsü verilen kuruluşların insani çalışmalarını kolaylaştırmak için kısa bir toplantı planlayarak bir yol haritası çıkartılmasını ön görüyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği, bu durumu etkinliğini arttırmak için büyük bir fırtsa olarak görüyor.

Danışmanlık statüsü alan kuruluşlar, İslam ülkeleri ve dünyanın farklı bölgelerindeki afetlerde yardım faaliyetlerinde önemli roller oynayacaklar. İHH’nın BM'deki danışmanlık statüsünden sonra ikinci bir uluslararası örgüt olarak İİT'de böyle bir prestijli bir statü kazanmış olması, Türkiye'deki hayırseverlerin uluslararası çapta yürüttükleri çalışmalara da büyük katkı sağlayacaktır. Bu son adım ile, İHH'yı tüm karalama girişimlerine rağmen uluslararası aktörler vakfımızın insani yardımlardaki önemli konumunu bir kez daha tescil etmiş oldu. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022