İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İstişare ve Planlama Toplantısı
Genç İHH, geçmiş yılın değerlendirmesi ve gelecek yılın planlamasını gerçekleştirmek üzere Hatay Reyhanlı’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Suriye 07.08.2018

“Onlar, Rabb’lerine tam iman etmiş gençlerdi” ayetini kendilerine düstur edinen Genç İHH gönüllüleri, çalışmalarına ve faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Hatay Reyhanlı’da gerçekleştirilen İstişare ve Planlama Toplantısı'na Genç İHH il başkanları, eğitim, sosyal faaliyet, tanıtım medya, üniversite, lise ve ortaokul sorumluları olmak üzere 234 kişi katıldı. 4 gün süren toplantı, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve tanışma programı ile devam etti.

3-fatih-yazici.jpg

“Sosyal sorumluluk projesi değildir”

Toplantıda konuşan Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, Genç İHH faaliyetlerinden bahsetti. Fatih Yazıcı, “Kardeşlerimizin, mazlumların, mağdurların duasıyla cennete gidebileceğimizi biliyoruz. Onun için bu çalışmalarda bulunmak bizim için bir hobi, bir sosyal sorumluluk projesi değil; bir mecburiyettir" dedi.

5-yavuz-dede.jpg

Ayrıca toplantıyı ziyaret eden İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede ise “İHH Çalışmaları” hakkında bilgi vererek gençlerin sorularını yanıtladı.

7-serafettin-kalay.jpg

Yavuz Dede’nin ardından Dr. Şerafettin Kalay da “Asr-ı Saadet’ten Fedakârlık Örnekleri” konulu bir seminer verdi.

6-erhan-yemelek.jpg

“Suriyelilerin aklınıza gelebilecek her şeye ihtiyacı var”

Kampın son konferansını “Suriye Çalışmaları” konusuyla İHH Suriye Koordinatörü Erhan Yemelek verdi. “Suriyeli insanların, aklınıza gelebilecek her şeye ihtiyacı var” diyerek sözlerine başlayan Yemelek, şunları söyledi:

"Suriye’deki olaylar başlayalı 7 yılı geçti. 10 yaşındaki çocuklar 17 yaşına geldi, çocuklar savaşla büyüdü. Suriye’de bir milyonun üzerinde yetim, dört yüz bin şehit ve dul kadın var. Savaş bittikten sonra ne yazık ki toplu mezarlar ortaya çıkacak. Suriyeli insanların aklınıza gelebilecek her şeye ihtiyacı var. Biz İHH olarak günde ortalama 2,5 milyon ekmek dağıtıyoruz. Hedefimiz, çadır kentte mağdur olarak yaşayan insanları huzurlu bir şekilde topraklarına kavuşturmak."

4-nigde-odul.jpg

Hediye takdimi

Konuşmaların ardından yıl boyunca düzenledikleri çalışmalar ile öne çıkarak başarı gösteren Niğde, Kayseri ve Bitlis teşkilatlarına, “Çalışan Gençlik Birimi” programını yürüten Konya teşkilatına ve “12 Ay 12 Etkinlik” faaliyetini gerçekleştiren Gaziantep teşkilatına hediyeleri takdim edildi.

11-ezgi-mars.jpg

Kamp sonunda il teşkilatlarıyla birlikte halı saha turnuvası düzenlendi. Toplantı, ezgi ve marş gecesiyle son buldu.

12-futbol.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022