İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İyilikte Yarışan Sınıflar projesi devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi sunumları İstanbul’un çeşitli bölgelerinde devam ediyor.
18.10.2016

Proje ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki yetimlere sponsor olan öğrencilere bilgilendirme sunumları da sürüyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi Anadolu’nun dört bir yanından büyük destek görüyor. İHH Genel Merkezi Yetim Komisyonu projeyle ilgili okullarda sunumlarını sürdürürken diğer yandan projeye katılan okullarda sponsor olunan yetim sayısı gün geçtikçe artıyor. 

Bu kapsamda Pendik ve Sultanbeyli Yetim Kardeş İlçe Komisyonları 2016/2017 Eğitim - Öğretim döneminde projenin daha etkili uygulanması için bir araya geldi. İlçelerdeki okul temsilcilerinin yer aldığı toplantıda yeni dönemin genel değerlendirilmesi yapıldı.

Sultanbeyli ve Pendik Eğitim Bir-Sen Sendikası başkanlarının da katıldığı toplantılarda, İlçe başkanları, projeyi bu yılsonuna kadar destekleyeceklerini ve ilçelerindeki bütün okullarda uygulanması için gayret sarf edeceklerini aktardı. Ayrıca sendika başkanları, öğretmenlere, ilçedeki tüm okulların en az bir yetim kardeşe sahip çıkması gerektiğini hatırlattı.

sultanbeyli-sunum-2.jpg

Öğretmenlere büyük iş düşüyor

Toplantılara katılarak sunumlarını gerçekleştiren İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer, projenin geçtiğimiz yıl hedeflenmiş rakamlara erişememiş olduğunu fakat beklentilerin çok üstünde ilgiyle yürütüldüğünü gözlemlediklerini söyledi. Başer’in açıklamaları şu şekilde:

“Her gün artan yetim sayılarının toplumları acısı haline dönüştüğü dünyamızda daha fazla gayret sarf etmenin önemi ortaya çıkıyor. ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi geçtiğimiz eğitim döneminde 56 farklı ülkeden 24.024 Yetim çocuğun hayatına temas etti. 1 milyonu aşkın öğrenci kendileri gibi eğitim görme ihtiyacı olan kardeşlerinin ihtiyaçlarını harçlıklarından fedakârlık yaparak karşıladı. Bu projenin en önemli payı, projenin okullarda yürütülmesine öncülük yapan öğrenenlere aittir.”

Toplantılarda yeni dönemdeki çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler de yapıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024