İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi Kütahya’da tanıtıldı
İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile ilgili Kütahya’da tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
02.10.2023

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Kütahya Linyit Orta Okulu ve Merkez Kız İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Toplantıda, İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, İHH Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar ve Yetim Birimi Başkanı Serhan Dayanç “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi hakkında bilgi verdi.

Programa Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Fatih Köse ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de katıldı.

photo_5825711396145445956_y.jpg

133 bin yetim çocuğa sponsorluk

İHH İnsani Yardım Vakfı, uzun yıllardır yetimlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunuyor. İHH, yetimlere yönelik yardım çalışmaları kapsamında, 120 ülkedeki 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardım ulaştırırken, Türkiye dahil 45 ülkede 133 binden fazla yetime Yetim Sponsorluk Sistemi ile her ay düzenli olarak destek veriyor. İHH ayrıca, 12 ülkedeki 42 yetimhane, 1 çocuk yaşam merkezi ve 1 eğitim kampüsü ile de yetim çocuklara destek sağlıyor.

whatsapp-image-2023-10-02-at-09.56.43.jpg

Yetimlerin temel ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı, İHH ve Eğitim-Bir-Sen’in ortaklaşa yürüttüğü “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi ile çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve erdemli insanlar olarak yetiştirilmeleri hedefleniyor. Proje ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık, kaza ve benzeri sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor. Proje, ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an-ı Kerim kurslarındaki öğrencilerin gönüllü katkılarıyla gerçekleştiriliyor

İlgili haberler
Tümünü Gör
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler Raportörleri, Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye gidişi için destek açıklamasında bulundu.
26.04.2024
İstanbul Gazze için yürüyecek
İstanbul Gazze için yürüyecek
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından, işgalci İsrail'in Gazze'de 200 günü aşkın süredir devam eden insanlık dışı saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlenecek. 28 Nisan Pazar günü (yarın) saat 14.00'te Fıstıkağacı Metro Durağı önünden başlayacak yürüyüş, Üsküdar'da sona erecek.
25.04.2024
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024