İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Katarakt ameliyatlarında 100 bin hedefimize ulaştık
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 10 yıl önce başlattığı Afrika’da 100 bin Katarakt Projesi, 2017 itibariyle tamamlandı. Proje, 25 Kasım’da İstanbul’da yapılacak olan lansman ile dünyaya açılacak.
Afrika 13.11.2017

“Siz Görürseniz Onlar da Görecek” sloganıyla İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2007 yılında Afrika’da başlattığı Katarakt Ameliyatları Projesi, 2017 yılı itibariyle tamamlandı. Proje kapsamında hayırseverlerin yardım ve destekleriyle 10 yılda 100 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirildi ve on binlerce insanın yeniden sağlıklı bir şekilde görmesi sağlandı.

Proje; Sudan, Gana, Togo, Benin, Nijerya, Mali, Çad, Uganda, Tanzanya, Sierra Leone, Nijer, Etiyopya, Mozambik ve Somali’nin de aralarında bulunduğu 14 ülkede uygulandı. Katarakt projesi, aynı zamanda bölgedeki doktor ve sağlık çalışanları için de bir eğitim programı oldu.

İHH 10 yıl içerisinde, Türkiye Sağlık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) gibi kurumların yanında Sudan ve Nijer Sağlık Bakanlıkları, Dünya Sağlık Örgütü ve İslam Kalkınma Bankası gibi uluslararası kurumlarla da işbirliği yaparak projeyi tamamladı.

katarakt-ameliyatlari-7.jpg

[smart|kataraktfiyat] TL’ye ışığa yeniden kavuştular

Maddi imkânsızlıklar ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği dolayısıyla hayatlarını görme yetisinden mahrum olarak sürdürmek zorunda kalan 100 bin hastaya ışık olan ameliyatlar, sadece [smart|kataraktfiyat] TL karşılığında gerçekleştirildi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

katarakt-ameliyatlari-5.jpg

“Teşekkürler Türkiye”

100 bin katarakt ameliyatının yanında 750 bin hastanın da göz muayenesinden geçirildiğini söyleyen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Hedefimize ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Projede bizleri her daim destekleyen Türkiye halkına ben Afrikalılar adına özellikle teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yıldırım, proje detaylarını şu şekilde özetledi:

“İlk ameliyatlarımızı 2007 yılında Togo, Benin ve Sudan’da gerçekleştirdik. Katarakt projesi, Sudan Sağlık Bakanlığı ve TİKA ile yapılan anlaşmayla Hartum’da Abdulfazıl Elmas Hastanesi bünyesinde kurulan göz ünitesinde başlamış oldu. Daha sonra yine Sudan’ın farklı şehirlerde kurduğumuz 4 ameliyathane ve mobil kliniklerle birlikte binlerce Sudanlı katarakt hastasının ışığa kavuşmasına vesile olduk. Sudan’daki projemiz 2012 yılına kadar devam etti. Sonrasında tüm teçhizatlarıyla Sudan Sağlık Bakanlığı’na devrettiğimiz göz ünitelerinde Sudanlı doktorlar, 5 yıl boyuncu deneyimli 65 gönüllü Türk doktor gözetiminde en son teknolojiyi kullanarak ameliyat yapma imkânı buldular. Hali hazırda bu doktorlar Sudan’ın çeşitli hastanelerinde hizmet vermeye devam ediyorlar.

nijer-goz-hastanesi-1.jpg

“Nijer’de Göz Hastanesi açtık”

2014 yılına geldiğimizde ise projeye bir basamak daha atlatarak, Nijer’de Türkiye ve Nijer Sağlık Bakanlıkları, TİKA ve İslam Kalkınma Bankası’nın destekleriyle göz hastanesi kurduk. Başkent Niamey’de açılışını yaptığımız bu hastanede 20 gönüllü doktor tarafından 4 Nijerli göz doktoruna eğitim verildi. Bu şekilde aslında biz bir nevi hem balık tuttuk, hem de Afrikalı doktorlara balık tutmayı öğretmiş olduk.

Şimdi yapacağımız lansman ile projeyi daha da büyüterek Afrika’nın da dışına çıkıyoruz. Lansmanda, tüm dünyada ihtiyaç sahibi katarakt hastalarına ulaşma azmimizi göstermeyi ve katarakt projemizin geçmişini ve geleceğini anlatmayı planlıyoruz.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

katarakt-ameliyatlari-3.jpg

Katarakt Lansman Programı

Tarih: 25 Kasım 2017

Saat: 10:00

Adres: İstanbul Double Tree By Hilton Otel

davetiye.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024