İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kudüs Müslümanların başkentidir!
İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 8. yılında İstanbul Taksim’de “Kudüs Müslümanların başkentidir!" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.
Filistin, Filistin-Gazze 31.05.2018

İsrail, Gazze’yi abluka ve ambargo altında tutmaya, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye, Müslüman liderleri hukuksuzca tutuklamaya, Mescid-i Aksa’yı taciz etmeye devam ediyor. Mavi Marmara gemisinin de aralarında bulunduğu Özgürlük Filosuna yapılan saldırının 8. yılında Filistin sevdalıları, Taksim’de yeniden Kudüs davasını unutmadıklarını haykırdı.

taksim-mavi-marmara-yuruyusu-31.05.2018-165.jpg

On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Taksim Tünel’den başladı. Yürüyüş boyunca sık sık tekbirler getiren Filistin gönüllüleri, “Kahrolsun İsrail”, “Filistin’e selam, direnişe devam”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Mavi Marmara onurumuzdur” ve “Mescid’i Aksa yalnız değildir” gibi sloganlar attı. Mavi Marmara’da şehit düşen 10 ismin de unutulmadığı yürüyüşte, sık sık şehit isimleri zikredilirken Mavi Marmara’nın yoluna devam ettiği vurgulandı.

bulent-abi.jpg

“Ambargo kalkmadı”

Yürüyüş sonunda Galatasaray Lisesi önünde coşkulu kalabalığa hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Aramızda şehit aileleri de var. 8 yıldır bağırlarına taş bastılar. Şehit aileleri, bu toplumun geleceğidir. Biz onları unutmayacağız” ifadelerini kullandı. Yıldırım, şunları söyledi:

“Gazzeliler, geçtiğimiz gün, hem Mavi Marmara’yı anmak hem de ambargonun kalkmadığını göstermek için denize açıldılar. Biz kardeş olmak zorundayız. Kudüs’ü iyice işgal ediyorlar. Onun için Gazze’deki Müslümanların mücadelesini görmekten gelemeyiz.

Geçen gün, televizyonda iki akademisyen ambargonun kalktığını ifade ediyor. Yahu neden yalan konuşuyorsun. Biz biliyoruz ki ambargo kalkmadı. Ve mücadele devam ediyor. Mehmetçiğin Kudüs’e gitmesi gerektiğini bir kez daha haykırıyoruz. Bakın Milli Güvenlik Kurulu’nda Kudüs ele alındı ve Kudüs’ün önemine vurgu yapıldı. Türkiye bugün bu konuma geldiyse rahmetli Erbakan hocamızın payı vardır. Bunda ‘One Minute’ diyen Cumhurbaşkanımızın payı vardır. Bunda Mavi Marmara şehitlerinin kanı vardır. Filistin davası sadece bizim ya da hükümetin davası değildir. Filistin davası insanlık davasıdır. Onun için buradan sesleniyorum: Mavi Marmara ve Kudüs politik kavgalara kurban edilemez. Toplumun tüm kesimi Filistin davasına sahip çıkmalıdır.

yildirim.jpg

“İsrail, 6 askerimizi şehit etti”

Kudüs, Siyonizme karşı çıkmaktır. Bakın henüz daha fırsat geçmiş değil, Gazze’de çocuk öldürenlerin rahatça dolaşmasına engel olabiliriz. Mavi Marmara meselesi henüz sonuçlanmadı. Türk yargısını göreve çağırıyoruz. Türk Yargı Sistemine göre bu dava henüz kapanmadı. Yargıçlara sesleniyorum. Dünyaya şunu söyleyin: ‘Netanyahu katildir, İsrail katildir!’ deyin ve bu davayı tekrardan gündeminize alın.

Davamız, kuru kuruya slogan davası değildir. Burada gençler var. Burada yetişen gençler, yarın Kudüs’e akmayı da bilecekler. Ve o gün geldiğinde bir balyoz gibi İsrail’in tepesine ineceğiz. Türk ordusunu da göreve davet ediyorum. Mavi Marmara’da 16 şehidimiz var. O gece İsrail, İskenderun’da 6 askerimizi şehit etti PKK’yı kullanarak. Daha sonra yapılan araştırmalarda bu PKK’lıların Tel Aviv’le bağlantısı çıktı. Türk ordusu bu nedenle İsrailli askerlerden intikam almalıdır. Bu intikamı nasıl alacak? İsrail ile bütün işbirlikleri bitecek. Türkiye’nin bağımsızlaşmasının en önemli adımı 2010 Mavi Marmara ile birlikte atılmıştır. Silah sanayinde bağımsızlaşma bu dönem sonrasında başlamıştır.

İsraillilere bir şey daha söylüyorum: Siz Osmanlı’ya da ihanet ettiniz. Osmanlı sizi İspanya’dan kurtardı. İsrailliler, Türkiye Cumhuriyetine de ihanet etti. 2. Dünya savaşında Türkiye sizi kurtarmıştı. Biz Mavi Marmara katliamını asla unutmayacağız. Ve tüm insanlığı Siyonist belasından kurtarmak için mücadelemize devam edeceğiz.”

6f5a0215.jpg

İftarlar açıldı

Bülent Yıldırım’ın ardından Mustazaflar Cemiyeti adına Özkan Yaman konuştu. Konuşmaların ardından okunan ezanla birlikte katılımcılar, dağıtılan iftariyeliklerle iftarlarını açtı.

6f5a0263.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023