İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şam Üniversitesi'nin bu yılki mezunları diplomalarını aldı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde kurduğu Şam Üniversitesi 2022-2023 eğitim yılını başarıyla tamamlayan öğrenciler diplomalarını aldı.
29.10.2023

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan Şam Üniversitesi’nde, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında mezun olan 237 öğrenci, düzenlenen törenle diplomasını aldı.

Açılış konuşması yapan Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Cihad Hicazi, “Savaşın ilk gününden bu yana bizleri yalnız bırakmayan İHH ve Türkiye’ye teşekkür ederim. Öte yandan dualarımız Gazze ile birlikte. Bizler şunu iyi biliyoruz ki Gazze halkı yalnız değildir. Bir gün adalet yerini bulacak.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimiz Suriye’nin geleceğini inşa edecek”

İHH adına konuşma yapan Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Muhammed Hanefi Kutluoğlu ise, “Bugün bedenen buradayız ama kalbimiz, dualarımız Gazze ile birlikte. Çünkü orada büyük katliamlar yapılıyor. Buraya gelmeden önceki gece sabaha kadar Gazze halkı için meydanlarda dualar ediyorduk. Bugün buradaki çocuklarımız için önemli bir gündür. Buradan mezun olan kardeşlerimiz, Suriye’nin geleceğini inşa edecekler.” dedi.

img_1144.jpg

Programın sonunda mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Dereceye giren öğrenciler ise çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

img_1006.jpg

Ayrıca işgalci İsrail’in yoğun saldırılarına hedef olan Gazze için dualar edildi.

dji_0993.jpg

2015 yılında faaliyete giren Şam Üniversitesi, zorlu savaş şartlarına rağmen eğitime devam ediyor. Suriye savaşının başlamasının ardından bölgede kurulan ilk üniversite olan Şam Üniversitesi’nden bugüne kadar 705 öğrenci mezun olurken, aktif olarak ise 2 bin öğrenci eğitimini sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler Raportörleri, Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye gidişi için destek açıklamasında bulundu.
26.04.2024
İstanbul Gazze için yürüyecek
İstanbul Gazze için yürüyecek
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından, işgalci İsrail'in Gazze'de 200 günü aşkın süredir devam eden insanlık dışı saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlenecek. 28 Nisan Pazar günü (yarın) saat 14.00'te Fıstıkağacı Metro Durağı önünden başlayacak yürüyüş, Üsküdar'da sona erecek.
25.04.2024
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024