İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sudan’da Yetim Dayanışma Günleri düzenlendi
Bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında İHH gönüllüleri, Sudan’da 200’den fazla yetim çocukla buluştu.
Sudan 02.05.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere yönelik çeşitli etkinlikler, yetim ailelerini kalkındıracak projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda 10 kişilik İHH ekibi, Sudan’ın Darfur eyaletine gitti. İHH ekibi, 4 gün boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle yetimlerin yüzünü güldürdü. Türkiye'den gelen gönüllüler çocuklara hediyeler verirken, yapılan piknik organizasyonlarıyla da yetimler unutulmaz anlar yaşadı.

“Yetimhane ihtiyacı var”

Yüzde 60’ı açlık sınırında olan ve kuraklıkla mücadele eden Darfur’da toplam 5 bin 187 yetime sahip çıkan İHH, bölgede 366 aileye kumanya dağıttı. Bölgede ayrıca 56 kurban kestiren İHH ekipleri, etleri yetim ailelerine elleriyle ulaştırdı. Yetim Kalkındırma Projesi kapsamında da yetim ailelere yumurta üretimi için kümes ve tavuklar hediye edildi. Programın sonunda 200’ü aşkın yetimle birlikte büyük bir piknik organize ederek çocuklara hediye dağıtan ekipler, bölgedeki yetimhane eksikliğini de gözlemleyerek yeni bir proje geliştireceklerini açıkladı.

3d4af7d4-3568-4af6-91e6-252c9b2261c5.jpg

“5 bin yetime sahip çıkıyoruz”

İHH’nın bölgedeki partner kurumu Tadamun Genel Sekreteri Emir Hüseyin, başta Darfur olmak üzere tüm Sudan’da Türkiye’nin büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi. “Başta Erdoğan olmak üzere İHH ve Türk halkına ne kadar teşekkür etsek az” diyen Emir Hüseyin, “10 yıldan bu yana İHH ile birlikte toplamda 5 bin 187 yetime sahip çıkıyoruz. İHH sayesinde çocuklarımızı Hristiyan misyonerlere kaptırmadan geleceğe hazırlıyoruz. Şuan Sudan’da 50 bin yetim var. Dileğimiz tüm bu yetimlere bakabilecek güce ulaşmak” dedi.

“İmkanı olanlar buraya gelsinler”

İHH görevlisi Merve Nur Karadere, vakfa gönül verenlerin bu tür organizasyonlar sayesinde Afrika'daki insanların yaşamlarını nasıl sürdürdüğünü gördüğünü aktardı. Yetimlerle birlikle 4 gün boyunca eğlendiklerini, onlara bir nebze gülmeyi hatırlattıklarını ifade eden Karadere, şunları kaydetti:

"Afrika'yı yıllarca biz Müslümanlara yanlış tanıttılar. Hâlbuki bu coğrafyada yaşam mücadelesi veren insanlarla, günde en az 5 defa gönül bağı kuruyoruz. Türkiye'de ve diğer İslam ülkelerindeki kardeşlerime tavsiyem, imkânı olanlar buralara gelsinler. Gelsinler ki kardeşlerinin haline baksınlar. Çünkü bizler, bu topraklara sahip çıkmadığımız vakit, kalkınmaları ve yol almaları çok zor olacak."

2.jpg

“O çocukların yerine kendi çocuğumuzu koyduğumuzda…”

İHH gönüllüsü olarak ekibe dâhil olan Ufuk Han Özer ise kendilerinin de çocuğu olduğunu ve yetimleri gördükçe içinin acıdığını söyledi. Müslümanların ne kadar az çalıştığının farkına vardığını belirten Özer, "İnsanlar zor şartlarda hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. O çocukların yerine kendi çocuğumuzu koyduğumuzda yüreğimiz daha paramparça oluyor. O yüzden daha çok çalışacağız ve dünyadaki bütün mazlumlara ulaşmak için mücadele edeceğiz." dedi.

“İçimiz yandı”

İHH gönüllüsü olarak Balıkesir'den Darfur'a gelen Seyhan Selvi de kendilerini 4 gün boyunca adeta belgeselde gibi hissettiklerini söyledi. Selvi, "Darfur'da kaldığımız her dakika dramatik anlar yaşadık. En etkilendiğim olay, bir yetim evinde gerçekleşti. Ziyarette evdekilerin bize sıkı sıkıya sarılmaları ve ağlamaları karşısında içimiz yandı." diye konuştu.

bb678c32-4bd7-4402-96f2-f962c8019f26.jpg

Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Sudan’da bulunan İHH gönüllülleri, bölge halkı tarafından dualarla Türkiye’ye uğurlandı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024