İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlere manevi destek
‘Sponsor aile sistemi’ uygulaması ile 15 binin üzerinde yetimin bakımını üstlenen İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimlerin yalnızca maddi değil manevi ve psikolojik ihtiyaçlarını da dikkate alıyor. Gönüllü
Türkiye 05.01.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, öncelikle savaş, doğal afet ve yoksulluk bölgeleri başta olmak üzere Türkiye dahil 25 ülke ve bölgede, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını gideriyor. İHH yetimlere barınma, gıda, giyecek, sağlık ve eğitim yardımlarını dönemsel, süreli ve sürekli olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleştiriyor. Geliştirdiği ‘Sponsor Aile’ uygulaması ile 15 binin üzerinde yetime sahip çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı çocukların bir nebzede olsa yetimliklerini unutturmaya çalışıyor. 

Yetim çocuklar maddi olarak desteklense de sorunları sadece maddi unsurlardan oluşmuyor. İçinde yaşadıkları sıkıntılar yetimlerin manevi ve psikolojik sorunlar ile karşı karşıya kalmasına sebep oluyor. İHH İnsani Yardım Vakfı yurtiçinde gerçekleştirdiği çalışmalar ile maddi olarak desteklenen çocukların manevi ve psikolojik ihtiyaçlarını da dikkate almaya çalışıyor. Kahramanmaraş, Kayseri ve İstanbul’da gönüllü psikolog ve pedagoglardan oluşan İHH ekipleri maddi olarak desteklenen yetimlere ve ailelerine periyodik ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu ziyaretler esnasında yetimlerin sosyo-psikolojik durumları incelenerek problemleri ve ihtiyaçları belirleniyor. Daha sonra gönüllü psikologlar ve pedagoglar yetimlerin belirlenen ihtiyaçlarının çözümünde profesyonel destek sağlıyor. Bu çalışma ile birlikte maddi yardım sağlanan yetimlere manevi destekte verilmiş oluyor.


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024