İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’deki yetim ailelerine koyun desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bosna Hersek merkezli Merhamet Derneği tarafından Suriye’nin İdlib ve Afrin bölgelerinde yaşayan yetim ailelerine, süt satıp gelir temin edebilmeleri için koyun desteği verildi.
Suriye 21.11.2023

Suriye’nin İdlib ve Afrin bölgelerinde yaşayan 25 yetim ailesine İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bosna Hersek merkezli Merhamet Derneği tarafından ‘‘Geçim Kaynakları Projeleri’’ kapsamında ücretsiz olarak 100 adet koyun verildi. Yapılan yardım çalışması sayesinde her bir yetim ailesi 4 koyun sahibi oldu.

Aileler, İHH ve Merhamet Derneği tarafından kendilerine verilen koyunların sütlerini satarak gelir elde edebilecek.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de savaşın yetim bıraktığı çocuklara yönelik desteklerin devam ettiğini söyledi.

Geçim kaynakları projelerine önem verdiklerini anlatan Tahiroğlu, bu alanda çeşitli çalışmaların yapıldığını belirterek, ‘‘Sponsorluk sistemimizle Suriye’de 29 bin 572 yetim çocuğumuza her ay düzenli olarak sosyal nakdi destek sağlıyoruz. Bunun haricinde yetim ailelerinin geçimleri için gerekli olan geliri kendi çabalarıyla temin etmelerine yönelik projeler uyguluyoruz. Son olarak 25 yetim ailemize 100 adet koyun desteği verdik. Bu koyunlardan elde ettikleri sütleri satarak ek gelir elde etme imkânına sahip olacaklar. Çalışmaya destekleri nedeniyle Merhamet Derneği’ne teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

img_8944.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı, savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde yardım faaliyetleri yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024