İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tüm Türkiye Filistin için ayakta!
Bugün Cuma namazının ardından İstanbul’da Beyazıt Camii önünde İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler için sivil toplum kuruluşlarının organizasyonunda gıyabi cenaze namazı kılındı ve ardından miting düzenlendi.
13.10.2023

Son bir haftadır Filistin topraklarında yaşanan gelişmeler tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar nedeniyle hayatın kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor. Sivil yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılarda hastane, okul, ibadethane ve birçok tesis, İsrail tarafından hedef alınıyor.

Yaşanan gelişmeler, tüm Türkiye’de büyük bir tepkiye neden oldu. Türkiye genelinde bir haftadır düzenlenen çok sayıda organizasyonla Gazze ve Filistin’e destek verilirken İsrail ise protesto ediliyor.

Bugün Cuma namazı çıkışında Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve miting düzenlendi.

Binlerce kişi Beyazıt'ta toplandı

İstanbul’da da Beyazıt Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen mitinge binlerce vatandaş katıldı.

Beyazıt Meydanı’nda toplanan kalabalığa konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ‘‘Kudüs’te özgürce namaz kılacağımız günler yaklaştı. Müjdeler olsun. Bugünler tarihi günlerdir.’’ dedi.

photo1697194647.jpeg

İslam ülkelerini ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nı harekete geçmeye davet eden Yıldırım, ‘‘İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kuruluş amacı Mescid-i Aksa değil miydi? Neden hala harekete geçilmiyor? Birinci Dünya Savaşı’nda, İkinci Dünya Savaşı’nda birçok yere atılan bombalardan daha fazlası şu 6 günde Gazze’ye atıldı. Ama Allah Gazze’yi koruyor.’’ ifadelerini kullandı.

Bülent Yıldırım, Avrupa, Amerika ve tüm dünyadaki vicdan sahiplerine İsrail’e tepki göstermeleri çağrısında bulunarak, ‘‘İnancınız ne olursa olsun İsrail’e ve onun bu zulmüne destek verenlere tepki gösterin.’’ diye konuştu.

Gazze'ye yardım çağrısı

Gazze’ye yardımların ulaşması için Refah Sınır Kapısı’nın açılacağını söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

‘‘Mısır, Refah Kapısı’nı açıyor. Yardımlar, Ariş Limanı’na gidecek. Oradan Gazze’ye gidecek. Siz yardımlarınızı yapın biz Ariş Limanı’na gönderelim. Bu yardımları Gazze’ye ulaştıralım. Tüm İslam ülkelerini, bu konuda Mısır’a destek vermeye çağırıyorum.’’

photo1697195276.jpeg

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, son olarak meydanda toplanan vatandaşlara, ‘‘Meydanları boş bırakmayın. Her gün daha kalabalık toplanalım. Meydanlar sesinizle inlesin. Gazze sizi görsün. Umut duysun, heyecan duysun.’’ çağrısı yaptı.

Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Songür, İMH Onursal Başkanı Mehmet Güney, Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı Maruf Çelik’in konuşma yaptığı Beyazıt Meydanı’nda Filistin lehine sloganlar atılıp, İsrail protesto edildi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler Raportörleri, Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye gidişi için destek açıklamasında bulundu.
26.04.2024
İstanbul Gazze için yürüyecek
İstanbul Gazze için yürüyecek
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından, işgalci İsrail'in Gazze'de 200 günü aşkın süredir devam eden insanlık dışı saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlenecek. 28 Nisan Pazar günü (yarın) saat 14.00'te Fıstıkağacı Metro Durağı önünden başlayacak yürüyüş, Üsküdar'da sona erecek.
25.04.2024
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024