İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye'den Yemen’e hayat suyu
İHH, hayırseverlerin destekleriyle krizin devam ettiği Yemen’de bin tankerlik su dağıtımı gerçekleştirerek binlerce ailenin temiz içme suyu ihtiyacını karşıladı.
Yemen 19.03.2019

İnsani krizin ölümcül boyutlara ulaştığı Yemen’de faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin desteklerini mağdur ve muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, bin tankerlik içme suyu dağıtımı gerçekleştirdi. Taiz ve Marib bölgesindeki dağıtımlardan kuraklık ve iç savaş etkisiyle temiz su bulmakta zorlanan binlerce ailenin bir aylık su ihtiyacı karşılandı.

4 milyon litre suya tekabül eden bin tankerlik yardım, salgın hastalıkların yaygın olduğu savaş bölgesinde temiz su ihtiyacı hastalıkların önlenmesi açısından hayati önem taşıyor.

yemene-bin-tankerlik-su8.jpg

Yemenli ailelerin feryadı: ‘Kuraklık geliyor’

Havaların ısınmasıyla Yemen’de susuzluk da baş gösterdi. Özellikle Taiz’de bulunan Yemenli ailelerden acil olarak içme suyu yardım talepleri geliyor. Yardım ulaştırılmazsa kuraklık nedeniyle de ölümlerin yaşanabileceğinden endişe ediliyor.

yemene-bin-tankerlik-su1.jpg

Yardım ulaştırmak için

Savaşın yanı sıra kuraklıkla mücadele eden Yemen halkına yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden YEMEN yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla destek olmak isteyenler ise İHH’nın banka hesap numaralarına bağış yaparken açıklama kısmına PROJE KODU 10468 yazarak yardım edebiliyor.

yemene-bin-tankerlik-su5.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim sponsorluk bedelini 1 Şubat itibariyle 800 lira olarak belirledi. Konuyla ilgili konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, değişikliğin yetim ailelerinin alım güçleri göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtti.
Yetim
02.02.2024