İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Uluslararası Yetim Sempozyumu düzenlenecek
İHH, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü, Kocaeli İlahiyat Vakfı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-21-22 Ekim tarihlerinde 3. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyumun bu yılki teması ‘Yetim’ olacak.
19.10.2023

3.Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu, Yetim temasıyla 20-21-22 Ekim tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Sempozyum, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü, Kocaeli İlahiyat Vakfı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek.

Akademisyenler ve STK temsilcileri katılacak

Onursal Başkanlıklarını İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yaptığı sempozyumun Düzenleme Kurulu’nda akademi ve sivil toplum kuruluşlarından 23 isim bulunuyor. Sempozyumun Bilim Kurulu’nda ise, 13 farklı üniversiteden 40 akademisyen görev alıyor.

Farklı konularda sunumlar yapılacak

Sempozyumun ilk gününde, açılış ve protokol konuşmaları yapılacak. İslam’da ve Diğer Dinlerde Yetim konulu oturum düzenlenecek.

Sempozyumun ikinci gününde ise, 5 farklı oturum gerçekleştirilecek. 26 konuşmacının söz alacağı oturumlarda, “İslam Hukukunda Yetim”, “İslam Tarihi ve Kültüründe Yetim”, “Çağdaş Dünyada Çocuk ve Yetimlerin Haklarının Korunmasına Yönelik Politikalar”, “Bireysel, Toplumsal ve Kültürel Boyutuyla Yetimler” ve “Yurtiçinde Yetim Çalışmaları” gibi çeşitli konularda sunumlar yapılacak.

Üçüncü gününde ise, 4 farklı oturumda akademi camiasından ve sivil toplum kuruluşlarından 20 katılımcı dinleyicilere hitap edecek. Oturumlarda, “Yurtiçinde Kurban Uygulamaları”, “Yurtdışında Yetim Çalışmaları”, “Yetim Psikolojisi ve Yetimlerin Rehabilitasyonu”, ‘‘Yetim Çalışmalarında İyi Örnekler’’, gibi ana başlıklar altında çok sayıda konu konuşulacak. Dördüncü ve son oturum ise, “Genel Değerlendirme Oturumu” olacak.

20-21-22 Ekim tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek olan sempozyuma katılımlarınızı bekler, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

3.Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu

Tarih: 20-21-22 Ekim 2023 (Cuma-Cumartesi-Pazar) 


Saat:     1.  Gün 14:30 - 18:00
              2. Gün 09:00 - 18:00 
              3. Gün 09:00 - 16:00


Yer: Kocaeli Kongre Merkezi (20 Ekim 2023 Cuma)

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri (21-22 Ekim 2023 Cumartesi ve Pazar)

3. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu program akışına ulaşmak için tıklayın

3.-islam-kultur-ve-medeniyeti.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler Raportörleri, Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye gidişi için destek açıklamasında bulundu.
26.04.2024
İstanbul Gazze için yürüyecek
İstanbul Gazze için yürüyecek
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından, işgalci İsrail'in Gazze'de 200 günü aşkın süredir devam eden insanlık dışı saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlenecek. 28 Nisan Pazar günü (yarın) saat 14.00'te Fıstıkağacı Metro Durağı önünden başlayacak yürüyüş, Üsküdar'da sona erecek.
25.04.2024
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024