İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler Barış Güvercini uçurdu
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sultangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Yetim Buluşması'nda, Türkiye'ye gelen çeşitli ülkelerden 80 yetim çocuk, barış güvercinleri uçurdu.
21.04.2018

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Türkiye'ye gelen 12 ülkeden 80 yetim çocuk, barış güvercinleri uçurdu.

Belediyenin nikah salonunda yapılan kutlamaya, Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan, Afganistan, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Lübnan, Suriye, Filistin, Makedonya ve Burkina Faso'dan yetimler katıldı.

Barış güvercinlerinin uçurulduğu program, Sultangazi Kent Ormanı, Miniatürk ve Boğaz turu gibi kültürel gezilerle bir hafta devam edecek. Sultangazi Şehir Ormanı'na ağaç dikecek çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamalarına da katılacak.

cahit-altunay.jpg

"Kardeşliği pekiştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız"

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, programda yaptığı konuşmada, 4. Uluslararası Yetim Buluşması'nın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Çocukların bir hafta süresince farklı etkinliklerle İstanbul'u tanıma fırsatı yakalayacaklarını dile getiren Altunay, "Belki ülkelerinize döndükten sonra, Türk kardeşlerinizle telefonlaşacak ve mektuplaşacaksınız. Aslında bugün burada güzel bir kardeşliği de pekiştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz, yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

protokol.jpg

“Yetim Gülerse Dünya Güler"

İHH Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer de Filistin ve Lübnan mülteci kampından gelen yetim çocukların programda katıldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kardeş diyarımız Azerbaycan'dan, Doğu Türkistan'dan, Afganistan'dan çocuklarımız ve Aliya İzzetbegoviç'in torunları aramızdalar. Yeryüzünün tebessüm eden yüzleri burada, ben belediyemize ve ülkemizin her köşesinde bu güzellikleri ayakta tutmaya çalışan herkesten şunu istirham ediyorum, istismara uğrayan çocukların elinden tutun çünkü onların elinden tutulmasına ve tebessüm etmeye ihtiyaçları var. Biz de diyoruz ki Yetim Gülerse Dünya Güler, yetim ve dünya güldüğü zaman da insanlık aleminin yüzü güler."

ic-detay.jpg

Güvercinler uçuruldu

AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Dursun ile MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel’in ve çok sayıda davetlinin katıldığı programın ardından yetim çocuklar, alana çıkarak barış güvercinlerini uçurdu. Çeşitli ikram ve hediyelerin dağıtıldığı program, çocuklara yönelik gerçekleştirilen eğlencelerden sonra sona erdi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023