İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Zonguldak’tan yetimlere destek
Zonguldak Valiliği tarafından İHH'nın yetim çocuklara yönelik başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin tanıtıldığı toplantıda yetim çocuklara sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.
14.11.2019

Zonguldak’ta İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Birsen’in işbirliği ile başlattığı yetim çocuklara yönelik “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin tanıtımı yapıldı. Toplantıya Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İHH Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer, Zonguldak İHH Başkanı İlyas Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Eğitim-Bir-Sen Başkanı Kamuran Aşkar ve diğer davetliler katıldı.

Reşat Başer, proje ve çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.

img_6120.jpg

Başer’in ardından Erdoğan Bektaş, “Yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma gibi hasletlerin gönülden var olduğu milletimizle devletimizle, yardım kuruluşlarımızla gurur duyuyoruz” diyerek projeye sahip çıkılması çağrısında bulundu. Vali Bektaş, şunları söyledi:

“Yardım kuruluşları artık dünyanın her yerinde çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlar. Biz hem içeride hem dışarıda Türkiye Cumhuriyeti olarak varlığımızı, güçlü itibarımızı biraz da sivil toplum örgütlerinin bu çalışmalarına borçluyuz. Bu çerçevede İHH’nın yetim faaliyetleri, vakfın aslında ana çalışması gibi oldu. Ülkemiz içerisinde biz bu işin çok farkında olmayabiliriz. Çünkü ülkemiz kendi milletimizin yetimlerine bakıyor. Kendi yetimlerini ortada bırakmıyor. Ama sınır dışına çıktığımızda iş daha farklı boyutlarda gözüküyor. Zaten bu projenin gerekçesi de budur. 125 TL aslında küçük bir rakam gibi görünüyor ama öyle yerlere gittiğini biliyoruz ki, oralarda o 125 TL hayat değiştiriyor. Belli yaralara merhem olmak duygusu çok güzel bir şeydir. Yardım verebilmek üstün bir duygudur. İnsanı insanlaştıran bir duygudur.”

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023