İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Trabzon İHH’dan yetim ailelere destek
Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği, Yetim Sponsorluk desteği kapsamında her yıl 562 yetim çocuğa destek oluyor.
15.07.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2007 yılında hayata geçirdiği Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile 51 farklı ülke ve bölgede 96 bin 673 yetim çocuğa eğitim, sağlık, barınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için destek veriyor.

Trabzon İHH, yetim ailelerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için ülke şartları ve yapılabilirliği göz önüne alınarak kalkındırma projeleri hazırlanmakta ve ailelerin hem psikolojik anlamda iyi hissetmeleri hem de maddi kazanç sağlaması gözetiliyor. 2019 yılında bin 351 aileye geçimlerini sağlayabilmeleri için kalıcı projelerle destek sağlandı.

9.jpg

Yetim ailelere canlı hayvan desteği

2015 yılından beri Yetim Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında yetim ailelere, yaşadıkları ekonomik sorunlar nedeniyle geçimlerini daha rahat sağlamak için köye göç edenlere, Trabzon İHH tarafından ahır inşa edilip, bir adet sağmal inek desteğinde bulunuluyor. Bu proje ile yetim aileler, ineklerden elde ettikleri sütleri satarak maddi kazanç elde ediyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yetimlere destek için

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki ve Türkiye’deki yetimlere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, YETIM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine YETIM koduyla projeye destek olunabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022